Jeroen van den Berg Consulting

You Are Viewing

Publicaties

Stille revolutie in warehousing

Bredere assortimenten, hogere omloopsnelheden, grilliger vraagpatronen en meer fijnmazige en snellere leveringen vragen om nieuwe logistieke oplossingen. In de schaduw van de commerciële omwentelingen vindt er een stille revolutie plaats in magazijnen. Dit rapport schetst de top 5 innovaties in WMS.

WMS trends

Digitalisering, cloud-technologie en e-commerce zorgen ervoor dat de WMS-markt in 2019 een nieuwe fase ingaat. Dit rapport inventariseert de marktontwikkelingen in de Benelux vat de bevindingen samen in 10 trends voor 2019.

Stoom je Supply Chain Klaar voor 2020

Het rapport Stoom je Supply Chain Klaar voor 2020 schetst een aanpak voor het moderniseren van logistieke ketens. Het geheim: Een helder plan, een agile organisatie en schaalbare IT, ofwel think big, start small, scale fast!

WMS-pakket of zelfbouw?

WMS-pakketten zijn in de loop der jaren sterk geëvalueerd. Toch zijn er nog steeds bedrijven die zelf een WMS op maat laten bouwen. Wat is verstandiger: make or buy? Een inventarisatie onder grote logistiek dienstverleners laat een duidelijke voorkeur voor pakketsoftware zien in het rapport WMS-pakket of zelfbouw?

B2B e-Commerce

Het rapport Betekent B2B e-Commerce het Einde van de Groothandel? schetst een beeld van de ontwikkelingen die ons te wachten staan in de B2B markt. Vervolgens laat het rapport zien welke stappen groothandels kunnen zetten om zich warm te lopen voor het digitale tijdperk.

Supply Chain van de Toekomst

Het rapport Supply Chain van de Toekomst schetst een keten waarin moderne technologie ervoor zorgt dat klanten altijd beleverd kunnen worden terwijl voorraadrisico’s drastisch omlaag gaan. Vervolgens laten we zien welke nieuwe businessmodellen mogelijk zijn en wat ze kunnen opleveren.

Omnichannel verandert de keten

Het rapport Omnichannel verandert de hele logistieke keten onderzoekt de succesfactoren voor omnichannel, de veranderende rollen van partijen in de logistieke keten en sluit af met een groeipad voor de invoering van omnichannel logistiek.

Warehouse Maturity

In het boek Highly Competitive Warehouse Management ontwikkelt Jeroen van den Berg een actieplan voor de continue optimalisatie van distributiecentra. De kern van deze aanpak is de warehouse maturity scan. Het rapport Warehouse Maturity: Key to Best-in-Class Performance geeft een kwantitatieve analyse van de volwassenheid van Nederlandse warehouses.

Virtual Warehousing

In 2001 schetste Jeroen van den Berg zijn visie op supply chain management, ketensamenwerking en ketenregie in het rapport Virtual Warehousing. Het  rapport laat zien hoe voorraden gedeeld kunnen worden om ze vervolgens als kleine orders efficiënt te distribueren in het logistieke netwerk. Nog steeds actueel.

Highly Competitive Warehouse Mgt

Waarom leveren sommige distributiecentra excellente prestaties en worstelen veel anderen dagelijks om de goederen de deur uit te krijgen? In het boek ‘Highly Competitive Warehouse Management‘ ontrafelt auteur Jeroen van den Berg de geheimen van best-in-class magazijnen en biedt een systematisch en flexibel actieplan voor verbetering tot best-in-class niveau.

WMS-selectie

Het rapport WMS-selectie laat in 10 stappen zien hoe je een nieuw WMS-pakket selecteert. Met dit stappenplan van het stroomlijnen van processen tot aan het onderhandelen van contracten haal je het meest uit je nieuwe WMS. Een must-read voor iedereen die een WMS-project start.